Corona en de gevolgen voor je evenement

Op 23 én 27 juli kwam de veiligheidsraad samen om opnieuw strengere coronamaatregelen in te voeren. Het aantal mensen op evenementen wordt ingeperkt naar 100 personen binnen en 200 personen buiten. Ook wordt het dragen van een mondmasker en registreren van aanwezigheden verplicht.

Beperkte capaciteit

Op de veiligheidsraad van 27 juli werd de capaciteit op evenement ingeperkt naar 100 personen binnen en 200 personen buiten.

Sociale bubbel

De sociale bubbel wordt verkleind naar 5 vaste personen per gezin (kinderen onder de 12 jaar niet meegeteld) tot ten minste eind augustus. Met deze bubbel zal je ook naar een evenementen mogen, en in deze bubbel is afstand houden dus niet verplicht.

Mondmaskers

Het dragen van mondmaskers op evenementen is verplicht voor medewerkers en voor bezoekers bij circulatie op het evenement. Bezoekers die in hun bubbel zitten en ook drank consumeren, met voldoende afstand tot andere bubbels, mogen het mondmasker afzetten.

Registratieplicht

Het is verplicht om de contactgegevens van je bezoekers (minstens 1 per bubbel) te noteren en bij te houden voor 14 dagen. Je mag de gegevens enkel gebruiken voor contact tracing en moet ze na 14 dagen verwijderen. In de provincie Antwerpen is dit in een individuele verplichting en moet iedereen zijn gegevens noteren.

Vraag na bij je stad of gemeente

De veiligheidsraad heeft opgeroepen aan de lokale besturen om hun evenementen te screenen of ze COVID-veilig genoeg zijn om door te laten gaan. Je hebt altijd de toestemming nodig van je stad of gemeente om je evenement door te laten gaan, dus neem in alle gevallen contact met hen op. Bij evenementen met meer dan 200 bezoekers dient hiervoor de tool Covid Event Risk Model (CERM) ingevuld te worden.

Covid Event Risk Model (CERM)

Het CERM weegt je organisatorische mogelijkheden en keuzes af. Daarvoor worden 20 parameters gebruikt die tegenover elkaar worden afgewogen. De score wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje en rood. Dit label wordt als referentie beschouwd door lokale overheden bij het verlenen van toestemming voor éénmalige evenementen. Deze tool is verplicht te gebruiken bij evenementen met meer dan 200 bezoekers.

Nuttige links

ikorganiseer.be

Covid Event Risk Model (CERM)

Unisono

BEELD: Prosafco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *